на живо

Върба за неотсъдената дузпа: Без коментар, друг трябва да обяснява

"Не сме играли под такъв натиск във вътрешното първенство", заяви треньорът на "Лудогорец"

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Павел Върба не скри разочарованието си от домакинската загуба с 0:1 срещу "Мидтиланд" и отпадането във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Той обаче поиска обяснение за ситуацията в 64', когато играч на гостите игра с ръка в наказателното поле, но за "Лудогорец" не бе отсъдена дузпа.

"Първото полувреме не се получаваше като план в средата на терена. Противникът ни пресираше добре - нещо, с което не сме свикнали в първенството. Губехме топката и не влизахме в комбинации. След това направихме вътрешна рокада и нещата се подобриха", започна чехът.

"Един гол реши всичко. При 0:0 и ние имахме своите възможности. Имаше една спорна ситуация, при която можеше да стане гол за нас."

"Идеята беше да използваме силата на Анисе и Баджи, но играта на противника се получаваше повече. А може би и класата си каза думата. Играчите дадоха всичко от себе си, но в някои ситуации не ни се получаваше... Винаги играеш толкова, колкото ти позволи противникът. Не сме били под такъв натиск във вътрешното първенство.", заяви Върба, след което коментира положението от 64'.

"При 0:0 и такава чиста ситуация някой друг трябва да даде обяснение... Очакванията бяха други. Разочарованието от отпадането е голямо!", каза наставникът на българския шампион.