на живо

Варди изпил бутилка вино преди да подобри забележителен рекорд във Висшата лига

Бивш съотборник на нападателя разкри подробности за навиците му

Reuters

Нападателят на "Лестър" Джейми Варди е изпил почти цяла бутилка вино няколко часа преди да подобри рекорда на Рууд ван Нистелрой за поредни мачове с отбелязан гол. Това разкри бившият му съотборник Ричи де Лает.

Защитникът, който сега е част от "Антверпен", бе в "Лестър" през първата половина от сезон 2015/16, когато "лисиците" сътвориха една от най-големите сензации във футбола, печелейки титлата в Англия.

През сезон 2015/16 Варди се разписа срещу "Манчестър Юнайтед", а това бе 11-и пореден мач във Висшата лига, в който вкарва гол. Така англичанинът задмина нидерландеца, който е бил сред голмайсторите в 10 последователни двубоя.

Снимка: Reuters

В интервю за белгийски вестник Ричи де Лает разказа подробности за навиците на Варди в онзи период.

"Като професионален футболист вие знаете кога може да пиете и кога не. Джейми е изключение. Той може да изпие халба бира и да изяде една огромна пица в навечерието на мача и пак да се представи на ниво", сподели бранителят.

Де Лает разкри още, че самият той е имал принос Варди да се сдобива със запаси от бира седмици наред. "Дълго време родителите ми и приятелите ми, които идваха в Англия, носеха специални пратки с бира за Варди и той беше щастлив".

Снимка: Reuters

"Вечерта преди 11-тия мач, в който той подобри рекорда на Ван Нистелрой за поредни голове във Висшата лига, бяхме в хотелската стая. Имахме свой собствен ритуал. Накарахме шофьора на автобуса да ни купи бутилка портвайн и го скрих в нашата стая. Изпих една малка чаша, а той допи останалата част от бутилката. На следващия ден той счупи рекорда - страхотен човек", спомни си още Де Лает.

"Лестър" прави доста силен сезон, като в момента е на трето място във Висшата лига. Джейми Варди все така продължава да бъде основната заплаха на "лисиците". 34-годишният нападател има 12 гола в английския елит от началото на кампанията.