на живо

Върнати билети и притеснения от COVID-19 преди "Байерн" - "Севиля" (ВИДЕО)

Баварците няма да се сърдят на феновете отказали да пътуват за Суперкупата на Европа

Върнати билети и притеснения от COVID-19 преди "Байерн" - "Севиля" (ВИДЕО)

Критики към УЕФА след решението 30% от капацитета на стадиона в Будапеща да бъде запълнен с публика по време на финала за Суперкупата на Европа, въпреки пандемията с коронавирус.

"Байерн" и "Севиля" получиха по 3000 билета за срещата. Очакват се обаче само около 500 привърженици на испанците, а близо 1000 фенове на мюнхенци върнаха своите ценни хартийки за мача, след като министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер поиска всеки фен на "Байерн", връщащ се от Будапеща, да бъде тестван за COVID-19 или карантиниран.

Снимка: Getty Images

"Атмосферата на стадиона ще е малко по-различна със зрители по трибуните, но не се сърдим ако има фенове, които не дойдат и се тревожат заради коронавируса.", заяви преди двубоя вратарят Мануел Нойер, който е един от тримата номинирани за най-добър играч на УЕФА през изминалия сезон.

"Мога да ви кажа само това, което ми казаха други, които вече са играли за Суперкупата на Европа. Споделиха ми, че това е черешката на тортата, когато вдигнете трофея след един превъзходен сезон. Нашата цел е ясна - искаме да спечелим тази среща, но мисля, че същото се отнася и за "Севиля", коментира наставникът Ханс-Дитер Флик - фаворит за най-добър треньор в Европа през 2020 г.

Битката за Суперкупата можете да гледате пряко по bTV Action утре от 22:00. Коментарното ни студио започва половин час по-рано.