на живо

Васил Божков: ЦСКА не е продавал титли, Борисов уби "Левски" (ВИДЕО)

Обвиняемият бизнесмен говори за престоя си начело на двата клуба

Facebook

Бившият финансов благодетел на "Левски" Васил Божков смята, че по негово време клубът от "Герена" се е стабилизирал, а премиерът Бойко Борисов е виновен за тежката криза при "сините".

От Дубай във "Фейсбук" той коментира, че в ЦСКА никой не е продавал титли, въпреки изпуснатата такава с аванс от 7 точки през 2006 г.

"Историята е проста. Треньорът избяга, не беше подготвил отбора и ЦСКА загуби седемте точки разлика. Това е. Проста история. Никой не е продавал титли. Искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена и от това има някаква полза – букмейкърските къщи нямат никакъв интерес от уредени мачове и продадени титли, защото могат да загубят само пари“, коментира Божков на страницата си в социалната мрежа.

"Това, че съм продал титлата и съм заложил някъде пари, не е така. Аз приемам залози, не правя залози."

"Левски" стана един стабилен и добър клуб във времето, в което го издържах. Имахме програма за развитие, направихме игрища, развивахме детската школа, купихме хубави футболисти – скъпи, добри. "Левски" имаше едно прекрасно бъдеще. "Левски" съм го оставил без финансиране? "Левски", Бойко Борисов го уби."

"Това го казах предварително. Говорих с феновете. Казах им да говорят с премиера, който е фен на "Левски" да не подкрепя един антиконституционен закон. Те понеже са велики, аз много ги уважавам феновете на "Левски", казаха, че в корпоративни интереси няма да се бъркат."

"Как няма да се бъркаш, след като тази корпорация ти издържа любимия отбор и той е част от тази корпорация. Убиха корпорацията, убиха и клуба."

"Ако така продължаваме и кажем, че няма да се бъркаме, утре ще убият и България по същия начин", добави Васил Божков.