на живо

Васил Колев: Защо продължавате да унижавате "Левски"?

Членът на Тръст "Синя България" с остра реакция в социалните мрежи

БГНЕС

Бившият председател на Тръст "Синя България" и настоящ член на организацията – Васил Колев, изригна във "Фейсбук" по повод призива, който фенове и по-дребни акционери в "Левски" отправиха към тръста по-рано.

"Имам само един въпрос: защо УНИЗИХТЕ "Левски" и левскарите и продължавате да го правите?

Ако някой е имал 1.5 милиона, които може да отдели за "Левски", защо трябваше да има писмо с кланяне на Бойко Борисов? Можеше просто някой да предложи тези пари на "Левски", вместо да го задлъжнява и тръста можеше да му даде акции.

Като член на тръста настоявам организацията незабавно и публично да оттегли подписа си под писмото до Бойко Борисов, да се извини на левскарите и да изрази готовност да разгледа желанието на всички паралии и спасители", гласи съобщението на Колев в социалната мрежа.

Преди няколко часа привърженици на "Левски" и акционери с по-малък дял в клуба направиха специално обръщение до Тръст "Синя България", в което призоваха организацията да плати по номинал акциите, които притежава, тъй като ги е получила като дарение.

Освен това феновете изразиха готовност да купят акциите на тръста, с които да осигурят около 3 милиона лева, които са изключително важни за оцеляването на клуба.

Премиерът Бойко Борисов обеща чрез държавата да помогне на "Левски" с кредит и договор за реклама, но само при смяна на собствеността.