на живо

Анонимен информатор съобщил за уговорка на ПСЖ - "Звезда"

Тече разследване

Скандалът около съмненията за уговорен мач между ПСЖ и "Цървена звезда" на 3 октомври вече излиза от извън пределите на Шампионска лига. В ход е разследване на френската съдебна полиция, която трябва да прецени дали победата на парижани с 6:1 е била предварително уточнена.

Днес скандалът е не просто във всички медии, той е на първите страници на авторитетните вестници и водеща новина във всички новинарски емисии. Злото за френския клуб вече е сторено и каквото и да е решението на съдебната полиция оттук нататък, ще трябва много време, за да изтрие поне отчасти следите от тази афера.

Три дни преди въпросния мач анонимен информатор се свързва с УЕФА и предупреждава, че висш ръководител на клуба от Белград се готви за заложи 5 милиона евро за загуба на "Цървена звезда" с разлика от пет гола. Той дори уточнява, че шефовете на двата клуба ще имат тайна среща вечерта преди мача. Такава обаче не се състои. За сметка на това, на следващия ден ПСЖ печели мача точно с пет гола разлика. За момента няма задържан в хода на разследването, нито пък веществени доказателства. А двата клуба твърдят, че са шокирани от съмненията към тях.

Всички гадаят кой ли може да е анонимният информатор. А близки до ПСЖ дори твърдят, че основният въпрос вече не е дали мачът е бил уреден, а дали скандалът около него не е режисиран.