на живо

Вавринка: Григор винаги ме затруднява

Швейцарецът се изправя срещу българина в мач от първия кръг на US Open

Getty Images

Григор Димитров и Стан Вавринка откриват последния за годината турнир от Големия шлем с мач в 19 ч. на централния корт "Артър Аш Срейдиъм". Швейцарецът спечели Откритото първенство на САЩ през 2016 г., а тази година вече има един успех срещу първата ни ракета - на "Уимбълдън" в началото на юли. 

В интервю преди двубоя Вавринка сподели, че винаги играе трудно срещу българина. 

"Труден двубой още в първия кръг. И двамата искаме да стигнем далеч в турнира. Чувствам се добре, играх много през последните седмици. Намерих увереността, която ми липсваше. Показвам прогрес на тренировките и се чувствам готов, включително физически", каза бившият номер 3 в света.

Димитров води с 4 победи срещу 3 на швейцареца в двубоите им до момента. Последният им мач обаче бе спечелен от Вавринка след обрат и краен успех с 3:1 сета.

"Тази победа ми вдъхна кураж, защото винаги съм играл трудно срещу него. Но сега ще бъде различно. Той може да е научил нещо от загубата. Аз се чувствам добре, но всичко може да се случи. Чувствам се по-добре в турнирите от Големия шлем, но все още се намирам в преходен период. Отне ми една година, за да се почувствам добре физически", допълва световният номер 101.

Победителят от мача между Димитров и Вавринка ще има квалификант за съперник във втория кръг - французина Юго Умбер или американеца Колин Алтамирано.