на живо

Възходът на "Челси" при Тухел продължава

"Сините" победиха гостуващия "Евертън" с 2:0

Getty Images

Възходът на "Челси" под ръководството на Томас Тухел продължава! "Сините" спечелиха с 2:0 като домакини на "Евертън" в двубой от 27-ия кръг на английската Висша лига.

На "Стамфорд Бридж" "Челси" поведе в 31', когато Бен Годфри си отбеляза автогол, а в 65' Жоржиньо сложи точка на спора, разписвайки се от дузпа.

Снимка: Getty Images

Така "Челси" все още няма поражение под ръководството на Томас Тухел и удължи серията си без загуба във всички турнири на 11 мача. Лондончани не допуснаха попадение в девети двубой откакто германският специалист смени на поста клубната легенда Франк Лампард на 26 януари.

Тухел удължи своята поредица от добри резултати в английския елит на 9 мача - 6 победи и 3 равенства. В ерата на Висшата лига само двама мениджъри са записвали по-дълга серия без поражение след дебюта си - Маурицио Сари (12 мача с "Челси" през сезон 2018/19) и Франк Кларк (11 мача с "Нотингам Форест" през сезон 1994/95). 

С трите точки "Челси" събра 50 и се утвърди на четвъртата позиция. "Евертън" е пети с актив от 46. В следващия кръг столичани гостуват на "Лийдс", докато "карамелите" приемат "Бърнли".

Снимка: Getty Images