на живо

"Възкръсналият" Везенков

Испанските медии обръщат сериозно внимание на представяне на българина напоследък

Поредният добър мач на Александър Везенков за "Барселона" от началото на годината не остана незабелязан от испанските медии. Българският национал изведе каталунците до 11-ата победа в Лига Ендеса, след като бе най-резултатен при гостуването на "Реал" Бетис с 17 точки.

Крилото бе и най-ефективен в състава на Сито Алонсо, а добрата игра на 22-годишният българин не остави безразлични към представянето му две от най-популярните спортни издания в страната - мадридските AS и Marca.

"Възкръсналият" Везенков разби "Бетис" и класира "Барселона" за Купата”, пишат от Маркакато добавят, че за "червено-сините" това е пета поредна победа, като българинът има сериозен принос със своите 17 точки.

"Везенков записа още една победа", пишат колегите им от AS и подчертават, че през последния месец крилото постепенно излиза от "изгнанието си" и е бил най-добър при гостуването в Севиля.

Българинът изигра силен мач и в началото на годината, когато отбеляза 14 точки срещу тима на "Гипускоа" в Сан Себастиан. Това бе неговото своеобразно завръщане в състава на Сито Алонсо, след като близо два месеца той бе извън сметките на наставника както в Европа, така и в Испания.

Тогава най-популярното баскетболно издание на Иберийския полуостров - Gigantes Del Basket също обърна внимание на българина - "Везенков продължава да показва на Сито Алонсо, че заслужава повече минути."

Откакто се завърна в състава в края на декември, Везенков има средно по 10.0 точки, 4.0 борби и 1.6 асистенции при петте поредни победи на своя тим - три в Испания и още две в Евролигата. Освен това стреля 60% от тройката.