на живо

Възстановиха състезателните права на Стивън Петков

Българският Футболен Съюз официално възстанови правата на Стивън Петков, считано от днес. Футболистът бе замесен в скандал с уговаряне на мачове на националния ни отбор до 19 години през лятото на 2014 година, в следствие на който той бе изваден от терените. От тогава бившият футболист на Левски и негови представители на няколко пъти категорично заявиха, че той не е участвал в престъпна схема и срещу него няма образувано досъдебно производство или повдигнато обвинение.

Случаят бе разгледан на днешното заседание на Дисциплинарната Комисия към БФС, а ето и официалното становище публикувано на страница на Българския Футболен Съюз:

„На основание писмо с вх.№ ІІ-ЕП-589/27.04.2015 г. и получено писмо от Ботевградска районна Прокуратура В-1451/2014 г./20.04.2015 г. е видно, че предварителното производство е приключило и лицето Стивън Валентинов Петков не е привлечен като обвиняем поради което ДК възстановява състезателните му права считано от 07.05.2015 г.”

Петков е част от състав на Берое от началото на тази година, но Петър Хубчев получи разрешение от БФС да го използва само в приятелски срещи. След днешното решение, обаче, футболистът ще има право да участва във всички срещи на тима от Стара Загора от старта на следващия сезон.