на живо

Вдъхновен "Ливърпул" спечели дербито на Мърсисайд (ГАЛЕРИЯ)

"Червените" победиха градския съперник "Евертън" с 3:1 у дома

"Ливърпул" спечели 228-мото дерби на Мърсисайд, след като победи с 3:1 "Евертън" на своя "Анфийлд". Играчите на Юрген Клоп контролираха събитията на терена през целия мач и заслужено се поздравиха с трите точки, които затвърдиха позицията им в топ 4 на Висшата лига. Временно "червените" са трети с 59 точки, докато загубата отдалечи "карамелите" от битката за местата в Шампионската лига и ги остави на седма позиция с 50 точки.

"Ливърпул" записа 13-и пореден мач без поражение от „сините“ в Премиър лийг.

Юрген Клоп пък влезе в клубната история, след като стана първият мениджър на тима, спечелил първите си три градски дербита.

Снимка: Getty Images

Домакините поведоха в 8-ата минута чрез Садио Мане, който с прецизен удар преодоля вратаря на "Евертън" Жоел Роблес за 1:0.

20 минути по-късно, изненадващо с оглед на показаното до момента, гостите изравниха. Матю Пенингтън се възползва от рикошет и от близко разстояние направи 1:1.

Само три минути бяха нужни на футболистите на "Ливърпул", за да възстановят преднината си. Филипе Коутиньо проби и с техничен удар с десния крак бе точен за 2:1.

Второто полувреме започна с по-малко чисти положения, но с повече сблъсъци по терена. Мане получи контузия и бе принудително заменен от Дивок Ориги в 57-ата минута.

Три минути по-късно именно Ориги нанесе точен удар от границата на наказателното поле за крайното 3:1.