на живо

Вдъхновената Пиронкова в битка за първи 1/4-финал на US Open

Тази вечер пловдивчанката ще се изправи срещу Ализе Корне

Instagram

Цветана Пиронкова излиза в битка за 1/4-финалите на US Open с надеждата да продължи силното си представяне след завръщането, гарнирано с три поредни победи и впечатляваща игра.

В среща от осминафиналите бившата първа ракета на България се изправя срещу французойката Ализе Корне, която е под номер 56 в ранглистата.

До момента Пиронкова и Корне са се срещали три пъти, като българката има две победи - през 2007 г. в Бордо на клей и през 2008-а на твърди кортове в Щутгарт. Последният им мач през 2011 г. в Индиън Уелс на хард бе спечелен от Корне.

Двубоят им тази вечер е втори от програмата на корт "Луис Армстронг стейдиъм" и ще започне не преди 20 часа. Преди него е срещата между Васек Поспишил и Алекс де Минор, която стартира в 18 часа българско време.

Пиронкова влезе в основната схема на US Open със защитен ранкинг. Близо 3 години тя бе извън кортовете по майчинство. От началото на участието си в Ню Йорк няма загубен сет, като победи убедително Людмила Самсонова, бившата №1 в света Гарбине Мугуруса и Дона Векич.

Пиронкова, която е бивша номер 31 в света, ще опита да стигне до четвъртфиналите в Ню Йорк за пръв път в кариерата си. С класирането си за тази фаза тя изравни най-доброто си постижение от 2012 г., когато отпадна на осминафинал от Ана Иванович.

В кариерата си българката има три четвъртфинала в Големия шлем - 2010 и 2011 г. на "Уимбълдън" и през 2016 г. на "Ролан Гарос".