на живо

Националките по тенис се вдъхновяват за "Фед къп" с успехите на Гришо и компания (ВИДЕО)

Българките се целят в оставане в първа група

Оставане в първа група на предстоящото отборно състезание "Фед къп" - това е целта пред женския национален отбор по тенис. Тимът ни е в група "A" заедно с Украйна и Хърватия.

Отборът ни днес проведе последно занимание на българска земя, като утре заминава за Талин.

"Гледаме за всеки мач поотделно, смятам че това ще е най-важно за общия успех, а накрая ще си проличи общия успех. Главната цел трябва да е да останем в групата, това е доста важно, но ние се целим и по-нагоре… защо не?", сподели първата ни ракета Виктория Томова.

България ще бъде в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова с капитан Дора Рангелова.

"Доволна съм от отношението им, от настроението им и се надявам да постигнем резултата, за който сме тръгнали. Искам да видя тази борбеност и това настроение и желание за игра, което видяхме от момчетата в Сидни в началото на годината. Много ми се иска това да бъде постигнато и от нашия отбор.", сподели капитанът на тима Дора Рангелова. 

Рангелова допълни, че евентуално изпадане в по-долна група обаче не трябва да се превръща в драма.

"Наистина българите сме крайни – или в едната крайност или в другата. На същото е подложен и един Григор Димитров, въпреки че за мен това е един от най-добрите спортисти на всички времена, които България има. Така че трябва да се научим да бъдем позитивни и да подкрепяме спортистите си в трудните моменти, защото когато си на върха всички са около теб, но когато загубиш оставаш сам и самотен. Не бих казала, че ще бъде голяма трагедия, като се има предвид групата, в която играем."

След доброто представяне на мъжкия ни отбор в началото на годината в Австралия, момичета си пожелаха да последват техния пример.

"Борбеният дух, който показаха и Алекс, и Мико и другите две момчета, които доста силно ги подкрепяха. Една сплотеност, която е много важна за отборните състезания. Доста пъти настръхнах, наистина какви точки правят и как се борят с другите играчи от топ 100 и това ти дава една увереност, че и ти можеш да постигаш същите неща.", допълни Томова.

Турнирът "Фед къп" започва на 5 февруари в Талин. България стартира срещу Хърватия.