на живо

Вдъхновява ли Ел Класико и в Шампионската лига?

Вторият кръг от груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир започва днес

Getty Images

Да си част от най-силния европейски клубен турнир по футбол - Шампионската лига, не е лесно! През сезон 2020/2021 отборите трябва да свикнат с натоварен график. 

Само преди седмица те изиграха първите си мачове от груповата фаза, а днес започва второто предизвикателство пред тях. 

Европейските грандове отново приковават вниманието! Всички футболни фенове в света се питат - носи ли победата в Ел Класико самочувствие за успех и в международните надпревари? Отговорът очакваме от "Реал" Мадрид. "Белите" успяха да подчинят "Барселона" с 3:1 преди дни, а днес (27 октомври) гостуват на "Борусия" Мьонхенгладбах. Зинедин Зидан и компания имат за какво да се реваншират на феновете. В първия кръг те изгубиха от "Шалке" с 2:3. 

Снимка: Getty Images

Украинският гранд пък гостува на "Интер" в мач от същата група.

Българският национал Божидар Краев и съотборниците му от "Мидтиланд" ще излязат на "Анфийлд", където ги очаква английският гранд и първенец в турнира от сезон 2018/2019 - "Ливърпул". В същата група "Аталанта" ще трябва да брани вратата си срещу "Аякс". През уикенда холандският гранд се развихри и вкара 13 (точно така) безотвенти гола в първенството!

Снимка: Getty Images

Шампионът от миналата година - "Байерн" Мюнхен, ще акостира в Москва, за да се опита да се опълчи на местния "Локомотив". Баварците винаги са в ролята на фаворит, без значение кой стои от другата страна на терена. Доказаха го срещу "Атлетико" Мадрид, като вкараха не 1, не 2, а цели 4 гола! И поставиха отборът от испанската столица в позиция да се реваншира на привържениците си. Днес това може да стане с победа срещу "Залцбург".

Снимка: Getty Images

"Манчестър Сити" ще гостува в Марсилия, където очакваме епизод 1 от оспорваните сблъсъци в групата на "гражданите". А пък френският тим ще трябва да доказва, че има сили за победа след поражението от "Олимпиакос". В същото време ни очаква едно южняшко дерби между гръцкия тим и "Порто".