на живо

Вечно мечтаещият "Ливърпул" приема колебливия "Байерн" Мюнхен (ВИДЕО)

Очаква ни един титаничен сблъсък на "Анфийлд"

Тази вечер от 22:00 часа е гроздеят в осминафиналната фаза на Шампионската лига: "Ливърпул" - "Байерн" Мюнхен. Двата тима са сред фаворитите за трофея и затова със сигурност ще има много разбити сърца след края на сблъсъка. 

Мърсисайдци правят един много успешен сезон до момента, a феновете им продължават да мечтаят за първа титла във Висшата лига от 1990 г. Баварците пък показват колебания на домашната сцена.

Очаква ни един много напрегнат мач и здрава битка на характери както на терена, така и край страничната линия.

Снимка: Getty Images

Това ще бъде шести сблъсък между тези отбори в най-авторитетния клубен турнир, като показателите са изравнени - по една победа и три мача, завършили наравно. Последната има среща е на финала за Суперкупата на Европа през 2001 г. Тогава англичаните печелят с 3:2.

Пред наставниците и двата отбора има много въпросителни относно съставите заради редица кадрови проблеми. Юрген Клоп не може да разчита на наказания Върджил ван Дайк, а контузени са Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Все още не е ясно дали Роберто Фирмино ще може да играе, тъй като пропусна последната тренировка на тима заради вирусно заболяване. До последно под въпрос е участието и на Деян Ловрен и Джердан Шакири, като това може да наложи в центъра на отбраната да действа Фабиньо.

Нико Ковач няма да може да разчита на Ариен Робен, Жером Боатенг и Корентен Толисо. Кингсли Коман получи контузия в последния мач на "Байерн" в Бундеслигата и не е ясно дали ще бъде готов за игра. Томас Мюлер е наказан. 

Снимка: Getty Images

В другия мач от Шампионската лига тази вечер "Олимпик" Лион приема "Барселона". Каталунците нямат загуба в шестте си домакински мача срещу французите, а активът им е 4 победи и 2 равенства.

Големият проблем за "хлапетата" е наказанието на най-силния им коз - Набил Фекир. Освен него, мача ще пропуснат и контузените Рафаел дос Сантос и Амин Гури. Под въпрос пък са Джейсън Денайер и Танги Ндомбеле.

Ернесто Валверде няма да може да разчита на контузените Артур, Яспер Силесен и Рафиня. Лионел Меси и Усман Дембеле са възстановени от своите травми и ще могат да играят от първата минута.