на живо

Венци Стефанов: Дано да не насрочат конгреса за 9 септември, че е утре (ВИДЕО)

"Футболният съюз не е дойна крава или Майка Тереза"

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов коментира в типичния си стил решението на Софийския градски съд (СГС) да насрочи конгрес на БФС за 12 октомври. След срещата на Изпълкома към родната централа той се пошегува, че се надява конгресът да не се окаже насрочен за утре.

"Адвокатите ще решат каквото трябва. Знам, че искаха на 21-ви, сега някои насрочват на 12-и, дано да не е за 9-и септември, че е утре.", заяви Стефанов.

Снимка: Lap.bg

"Има неграмотни хора, които не знаят. Някой бил недоволен, че футболният съюз не му платил залата за мини футбол, другият бил недоволен, че еди-какво-си. Футболният съюз не е дойна крава и не е Майка Тереза. Тук трябва държавата да помогне. Те говорят за някакви европроекти и други грамотни неща. Ако някой грамотен човек се разрови и погледне, ще види, че не е така, а това е един балон, който се надува. Отива се при хората и им се казва, че има много пари от Европа, но те не се използват. Хората си мислят, че има реки от благоденствие."

"Аз съм обгорял, много конгреси са минали, един повече или по-малко, все тая. В България всеки казва неща в публичното пространство и после една лъжа става истина. Но ние също знаем. Има хора, които са давали по 1000 лв. за гласове, има хора, които са се писали от два отбора, без да имат право. Аз само пред жена си признавам всичко!"

Стефанов отговори и на въпрос за члена на изпълкома Петър Величков, който е част и от екипа на кандидата за президентския пост - Димитър Бербатов: "Казах му, че ако е мъж и има достойнсво няма да седи при нас. Той казва, че идва при нас, за да допринесе за доброто на футбола. Хората правят страшни жертви и от умиление сълзи ми потекоха."

"Браво, браво, браво! Най-после му казах на Ясен Петров да си обуе панталоните и с тези му върви повече, с онези старите не му вървеше. Мъжът трябва да има здрави гащи.", коментира още босът на "Славия".

Снимка: Lap.bg