на живо

Венци Стефанов: Кой олигофрен иска лампи на стадиона? (ВИДЕО)

Славия започна да се подготвя за участието си в Лига Европа

bTV

Славия започна подготовка за новия сезон днес с група от 27 футболисти. За белите този сезон е по-специален, защото те се връщат в европейските клубни турнири след 20-годишна пауза.

Веднага след днешното първо занимание тимът на треньора Александър Тарханов ще замине на лагер в Банско, където ще се подготвя до първия си официален мач за новия сезон.

Новите попълнения в Славия са халфът Божидар Васев и централният защитник Александър Бранеков.

Снимка: bTV

На 25-и юни е осигурена единствена контрола за момента и тя е срещу ОФК Пирин (Благоевград).

„С това, че влязохме в Лига Европа, плановете ни се промениха и съкратихме отпуската. Остават съвсем малко дни за подготовка. Втори ден сме заедно. Започнахме с медицински прегледи, а следобед тренираме. След вечерната тренировка тръгваме за Банско. До 25 юни ще бъдем там. Има футболисти, които са играли в младежкия и юношеския национален отбор, за тях трябва малко повече почивка, да работят на облекчен режим.“, каза треньорът Александър Тарханов.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов също присъства на първия ден от подготовката на тима.

Снимка: Lap.bg

"Тази година е малко по-особена. Първо ще участваме в Лига Европа. Второ, ще участват нашите деца, които си извоюваха това право. Тези момчета, които дадоха всичко от себе си, за да се класираме на този турнир. Това е, което най-много ме радва", каза той.

На въпрос къде Славия ще играе домакинските си мачове, тъй като стадионът в "Овча купел" няма осветление, Стефанов реагира в типичния си стил.

„Къде ще играем? На стадион „Славия“. Кой иска лампи?! Някой самозабравил се! Кой е тоя олигофрен?", попита той и добави: "Сега сложихме каруцата пред коня. Нямаме стадиони. Нямаме тоалетни. На кой да угодим. На някой самозабравил се олигарх? Правим Висша лига, ние нямаме отбори за нисша, ще правим Висша. Като правим компромиси и взимаме отбори от кол и въже."