на живо

Венци Стефанов: Любо Пенев играе хубав тенис, Бербатов гледа отвисоко

"Няма да се учудя, ако и Йоло Денев се кандидатира за президент на БФС", заяви членът на Изпълкома към БФС в оставка

Президентът на "Славия" и член на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз в оставка Венцеслав Стефанов заяви, че не смята за подходящи за следващ президент на централата Любослав Пенев и Димитър Бербатов. 

Той заяви, че очаква доста познати имена да бъдат сред кандидатите на предстоящия конгрес, който трябва да бъде насрочен за 2020 г. На него трябва да бъде избран наследник на Борислав Михайлов, който подаде оставка след 14 години начело.

"Много мераклии има да станат шефове на футболния съюз. Има си дежурни, които от много години искат да станат. Те смятат, че там е една безгранична власт, взимат се едни пари... В момента в България всеки разбира от футбол и иска да стане президент на БФС. Ще видите, като дойде време да се прави Конгреса. Няма да се учудя, ако този Йоло Денев се кандидатира. Аз не бих", заяви той в студиото на "Тази сутрин".

"Емил Костадинов е кротък човек, той не страда от болни амбиции. Би ставал за президент, но той не обича да се навежда. Любо Пенев е добро момче, играе хубав тенис, разбира от футбол, но тук трябва голямо чувство за отговорност. Това са 600-700 клуба. Не е само да седнеш и "Знаеш ли тук, ляво, дясно". Бербатов много отгоре гледа на всичко. Той е голямата работа. Тук трябва един човек, който обича деца, обича футбола. Това нещо си иска доказан човек, който може да създава", добави той.