на живо

Венци Стефанов: Няма нов ЦСКА, има ЦСКА

"Слагаме бомба с късните мачове", твърди покровителят на "белите"

БГНЕС

"Няма нов ЦСКА, има ЦСКА. Те са труден противник, а ние искаме да излезем с чест от мача", така коментира предстоящия двубой в първия кръг на Първа професионална лига, президентът на Славия- Венцислав Стефанов. 

"Нашият път е начертан. Ще даваме път на българите и младите. Искаме да израснат до националната гарнитура. Първенството е голяма енгима. Предприеха се слънчасали ходове. Несправедливо влязоха отбори в новия шампионат. Вариантът с 14 отбора е много добър", каза Стефанов по въпроса за включването на отбори, не заслужили участието си в Първа професионална лига по спортно-технически път. 

Според силния човек в Овча купел вариант с 16 отбора в първенството е още по-удачен, стига всички отбори да имат финансовата стабилност да го изкарат безпроблемно. "Видяхме, че комбинациите с първи шестици, седмици, не е удачна за България. Отборите във втората шестица не играят за нищо.", каза Стефанов. 

"С късните мачове слагаме бомба. Много сме далеч от Шампионската лига, за да играем в 9 вечерта. Кажете ми в Англия, в колко часа се играят мачовете? Това безумие трябва да спре. Който е измислил схемата с късните мачове не желае доброто на футбола в България."

Според Венци Стефанов е много трудно полицията да действа адекватно в късните часове след срещите и да предотврати сблъсъци между феновете. По този начин щяло да има отлив на децата, ходещи по стадионите, защото никой баща няма да позволи на детето си да се прибира след 11 ч. 

На въпрос дали може да видим "чудото Лестър" в България, Стефанов каза: "Англия е друга бира. На терена може да се случи, но извън терена няма как да стане, ако ме разбирате правилно. 

Венци говори и за осуетеното предложение да има по двама играчи под 21 години, които да започват като титуляри в мачовете от елитната ни лига. Според него това осуетено решение пречи за развитието на младите играчи в България. 

"Срам ме е, че трябва да наблюдаваме хора родени в Африка и Южна Америка да играят за България.

"Дали тази, догодина, или по догодина, си вдигам шапката и ще си гледам живота"
Това изказване на Стефанов дойде някак шеговито, по повод това, че него скоро спирало да го касае въпроса за чужденците в националния отбор, но определено е повод за размисъл сред феновете на Славия, какво следва след "ерата Стефанов".

Снимка: Lap.bg

"До нова година се завръщаме на стадион "Славия". Целта ни е първата шестица. Завръщането на Славия в евротурнирите беше полезно. Младите видяха, че дяволът не е толкова черен. Две три индивидуални грешки в Полша, ни лишиха от продължаване в следващата фаза на Лига Европа", завърши Стефанов.