на живо

Венци Стефанов обяви заплатите в "Левски", "сините" с остра реакция

"Всички ръководители на клубове трябва да си правят сметката и да се простират според чергата си", заяви президентът на "Славия"

Lap.bg

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов бе гост на Пресклуб "България", където даде брифинг след старта на пролетния дял в първенството. Там той заговори за "Левски" и заяви, че в "синия" клуб има директор със заплата от порядъка на 22-23 хил. лв. на месец, както и други служители с по 12-13 хил. лв.

"Левски" трябва да се бори за оцеляването си. Дано това да се случи, защото да отпадне, както отпадаха други отбори, би било зле за българския футбол. Но всички ръководители на клубове, трябва да си правят сметката и да се простират според чергата си"

"Всеки един човек, който дава от себе си пари за спорт, аз го уважавам. Когато ние взехме "Славия", по това време беше Томас Лафчис, който имаше затруднения. Бореше се. След него Грашнов. Имаше инерция при Тодор Батков, но и той приключи. Даваше всичко от себе си. Следващите двама собственици бяха достатъчно известни имена с пари. Не съм аз човекът, който дава акъл", продължи Стефанов.

Снимка: Lap.bg

"В "Славия" сме двама човека плюс една счетоводителка... В "Левски", гледам, са се нароили 30 треньори - над треньора - треньор, подтреньор, надтреньор… Директорът получава 22-23 хиляди лв. заплата. Други по 12-13 хиляди", заяви босът на "белите".

"Хората искат да видят отчетността, къде се дават парите. Нормално е, този, който дава парите, той да поръчва и музиката. В един момент се получава така, че нашите грандове имат една маса от чужди играчи, които имат договори по 20-30 000 евро, освобождават ги, те ги осъждат и започват едни дела. Задълженията се натрупват. Но това си е тяхно право, техните собственици решават"

Снимка: Lap.bg

"Най-важното е финансовата дисциплина. Ако има такава, ще има равнопоставеност в родния футбол... Не съм финансов експерт, не съм и човек, който трябва да дава акъл на други хора. Но за мен е по-добре да се инвестира в нашите, отколкото да се взимат съмнителни чужденци"

"Фенове да искат акции? Знаете ли и аз от колкото време искам Шарън Стоун", пошегува се Стефанов.

"Левски" иска четири милиона за свой футболист, който е 48 килограма с мокри дрехи. Това няма как да стане. Христо Стоичков бе продаден за толкова пари. Когато изкарат подобен футболист, тогава да искат толкова пари. Ето, "Славия" си създаде играч и го продадохме в чужбина", продължи Стефанов.

Снимка: Lap.bg

"Не очаквам драма в България. "Лудогорец" е със сериозна преднина. Трябва да стане чудо, за да бъде спрян, а чудесата са в приказките. Другите отбори са далеч от неговата класа... От това, което видях в столичното дерби, не очаквам някой от тях да бъде сериозен опонент. В "Локо" Пловдив също не видях нещо, което да ме впечатли"

Стефанов коментира и изказването на Емил Велев, че "Левски" може да стане шампион: "Кокала не е спал добре сигурно. Видения е имал. Гладна кокошка, просо сака"

Изказванията на президента на "Славия" предизвикаха остра реакция от страна на "Левски". Клубът публикува съобщение в официалния си сайт.

Снимка: levski.bg

Тагове: