на живо

Венци Стефанов: Падането на ограничението за чужденци убива футбола ни! (АУДИО)

"Ако аз бях в Изпълкома, такова нещо можеше да се приеме само през трупа ми"

Lap.bg

Падането на ограничението за броя чужденци, които клубовете от родната Първа лига могат да картотекират, ще убие футбола ни. Това заяви пред bTV президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов, потърсен за коментар относно промяната в правилата, която Българският футболен съюз (БФС) обяви по-рано днес.

"За мен това убива българския футбол! Борихме се да има млади футболисти и да играят в клубовете, сега виждаме, че това нещо вече го няма, а има само неограничен брой чужденци. За какво са тези школи? За какво създаваме? За какво нашите деца да се трудят и да се борят, когато могат да дойдат отвсякъде, който откъдето си поиска? По този начин емоцията и желанието на нашите деца ще отиде по дяволите."

"Не знам дали решението е на последния Изпълком. Ако то е факт, за мен е грешно. До момента, до който аз присъствах на Изпълком, не беше обсъждано."

Снимка: Lap.bg

Промяната влиза в сила веднага и клубовете могат да се възползват още от първия кръг на пролетния дял, който официално стартира в петък (18 февруари).

"Аз само искам да попитам. Гледах части от този турнир в Пловдив миналата неделя. Гледах неописуемата радост на децата, които бяха щастливи, когато играеха, побеждаваха и ги награждаваха. Къде отиват нашите деца? Какво ще стане с младото поколение?", допълни разочарованият Стефанов.

"Не мога да ви кажа как е комуникирано това решение. Аз не съм в Изпълкома, но докато бях там такова нещо можеше да се приеме само през трупа ми!", заяви босът на "Славия".

Снимка: Lap.bg