на живо

Венци Стефанов пред bTV: Имам доказателства, че Станислав Тодоров е опасен за футбола

Босът на "Славия" отрече да е заплашвал съдията

bTV

Високо напрежение след дербито между "Левски" и "Славия", спечелено от "сините" с 3:0. В интервю за bTV президентът на "белите" Венцеслав Стефанов отрече да е заплашвал на почивката рефера Станислав Тодоров. Той обаче го определи като опасен за футбола и се закани да предостави доказателства, с които да го изхвърли от съдийството. 

"Мога да кажа само едно-единствено нещо, че съм му казал, че той е срам за съдийството и не заслужава да бъде съдия. Ако това е заплаха... аз казах, че оттук натам всички отбори ги чака същото срещу "Левски". Нормално е да ме изкарат най-черен. Не се притеснявам от това нещо, казал съм истината и ще продължавам да я казвам. Не искам да се ограбват хората, не искам по този начин да се съсипва всичко.", заяви Стефанов.

"Казах му, че ще направя всичко възможно той повече да не свири и да не граби другите отбори. Рано или късно хората от Съдийската комисия и хората от футболния съюз ще вземат мерки. Аз знам, че ще ме накажат, но някой трябва да каже, че царят е гол.".

"Предупреждавам футболния съюз и всички клубове, че този човек е опасен за футбола... за българското съдийство изобщо. Нали си спомняте, миналата година на мача "Пирин" и "Витоша", при 100-процентова засада той каза да продължават. "Витоша" вкара гол и "Пирин" отпадна.

Босът на "белите" отрече да е заплашвал съдията: "Той беше на 3 метра от мен. Да не съм Дейвид Копърфийлд да го бутам. Имайки предвид тези му действия, съм казал, че ще направя всичко възможно той повече да не свири. Това заплаха ли е?".

"Ще алармирам всички, ще дам доказателства, че този човек не заслужава да бъде съдия!", завърши Стефанов.