на живо

Венци Стефанов: Заставам зад Ангел Стойков. Малко им е (ВИДЕО)

Президентът на "Славия" заяви, че знае от къде е започнал скандала

Венци Стефанов: Заставам зад Ангел Стойков. Малко им е (ВИДЕО)

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов заяви, че застава зад треньора на националния отбор по футбол до 18 години - Ангел Стойков, въпреки информациите, че той е набил негов играч по време на турнир в Русия.

Според "Меридиан мач" Стойков се е разправил с Димитър Стоянов от "Славия" и Мартин П. Петков от "Левски" преди дни, като се е стигнало до физически сблъсък. 

"Когато се прибере Димитър Стоянов, ще разбера какво е провинението му. Ще седнем и ще разговаряме. По принцип знам, че е възпитано момче. Каква е причината да се стигне до тук - не знам. Напълно подкрепям и заставам зад треньора Ангел Стойков. В края на краищата той възпитава честта на България. Не можеш да се разхождаш, да не изпълняваш тактическите указания, да ти е дадено правото да защитаваш националния отбор и ти в крайна сметка да се подиграваш с това. Видяхте и батковците им колко бяха работливи, Косово ни надигра не толкова с техника и тактика, колкото с мъжество и себераздаване. Всичките футболисти са се разлигавили до безкрайност. Смятам, че им е малко. Аз, ако съм на мястото на Ангел Стойков, щях да ги пратя на да се приберат от там "на стоп", заяви Стефанов пред bTV.

"Ще го изкарате опит за убийство. Ние не живеем в джендърска държава. Един шамар или дърпане зад ухото... голямото нарушение на треньора! А те, че отиват да излагат България?! И аз съм ял бой, когато съм тренирал. Я виж, като са изяли по два шамара, как следващия мач биха. Треньорът няма никаква вина. Ако аз отговарям за такива работи, ще го похваля!", добави още той.

Пред bTV президентът на "Славия" заяви още, че предполага, че скандалът е започнал не от въпросните двама футболисти, а от бащата на трето момче, което не получава шанс за изява в отбора.