на живо

"Венеция" потопи и "Фиорентина" за втори успех след завръщането (ВИДЕО)

"Крилатите лъвове" спечелиха с 1:0 у дома

"Венеция" потопи и "Фиорентина" за втори успех след завръщането (ВИДЕО)

Новакът "Венеция" записа втори успех след завръщането си в Серия "А"! Тимът на Паоло Дзанети спечели с 1:0 срещу "Фиорентина" у дома в последен мач от 8-ия кръг в италианския шампионат.

Победното попадение за "Венеция" на ст. "Пиерлуиджи Пензо" отбеляза Матия Араму в 36', когато прати топката в мрежата на празна врата, оползотворявайки подаване на Тома Анри. Така в ерата на трите точки в Калчото вече трима играчи на "Венеция" са вкарвали 2 гола в първите 3 домакинства от кампанията. Преди Араму, през сезон 1999/2000, същото правят Филипо Маниеро и Маурицио Ганц.

Въпреки че навлезе в срещата като фаворит, "Виола" така и не успя да притисне съперника. Задачата на "Фиорентина" се усложни в 77', след като Рикардо Сотил получи втори жълт, съответно червен картон. Фланговият футболист бе фаулиран, но изрита резервата Дейвид Окереке в гръб след падането и реферът Лука Масими не се поколеба да го изгони.

Снимка: Getty Images

Най-добрата възможност за отбора от Флоренция се откри в добавеното време - Душан Влахович стреля, а топката премина покрай десния страничен стълб. В последните секунди вратарят на "виолетовите", които тази вечер играха в бяло, Пиетро Терачано тръгна напред и бе хванат в крачка, Окереке обаче провали контраатаката на "Венеция".

След успеха "оранжево-зелените" се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече заемат 15-а позиция с актив от 8 точки, докато "Фиорентина" е на 9-а позиция с 12.

В следващия кръг новакът гостува на "Сасуоло", а "Виола" приема "Каляри".

Снимка: Getty Images