на живо

Венгер определи като "скандално" съдийството в мача срещу "Байерн"

През второто полувреме съдията уби мача, заяви френският специалист

Getty Images

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер определи като "скандално" съдийството на гръка Анастасиос Сидиропулос по време на загубата на "артилеристите" с 1:5 от "Байерн" Мюнхен в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Поражението изхвърли англичаните от турнира, след като те допуснаха загуба със същия резултат и в първия мач преди 3 седмици.

"Арсенал" завърши срещата с "Байерн" с 10 човека, след като при 1:0 в началото на второто полувреме капитанът Лоран Кошчелни бе изгонен с два бързи жълти картона, а гостите от Германия получиха правото да изпълнят дузпа.

"Играхме с духа и гордостта, с които желаехме. След това историята завърши лошо. Нямахме късмет, защото при 1:0 през първото полувреме имаше 100% дузпа срещу Уолкът", каза Венгер веднага след мача.

"През второто полувреме съдията уби мача. Той помогна много, много на "Байерн". Левандовски беше в засада и нямаше дузпа. А отгоре на всичко, ни даде червен картон, което ни уби напълно. Това е абсолютно необяснимо и скандално. Ще понеса много критики, но това не променя мнението ми. Футболистите не ме подведоха. Подведе ме съдията", допълни ядосаният французин.