на живо

Венгер преди мача с Олимпиакос: Ние знаем какво ни трябва и за какво отиваме

Двубоят Олимпиакос – Арсенал може да гледате по bTV Action в сряда от 21:45 часа

Арсенал знае много добре от какво се нуждае в мача с Олимпиакос в сряда, за да продължи напред в Шампионската лига. Лондончани са наясно, че мачът им е от типа всичко или нищо, за да стигне до елиминационната фаза за 16-а поредна година, заяви мениджърът на тима Арсен Венгер.

В момента "топчиите" имат 6 точки, на 3 от Олимпиакос. Първата среща завърши с победа с 3:2 за Олимпиакос в Лондон, а сега Арсенал трябва да спечели минимум с два гола разлика. Ако не успеят, те ще продължат в Лига Европа.

"Лично за всеки от нас отпадането от Шампионската лига ще означава много. Мачът в Пирея е важен и за клубът, и за футболистите. За мен е важно да победим, не само защото работата ни е да преследваме победата на всяка цена, коментира Венгер пред официалния сайт на Арсенал.

"В цялата ситуация има едно нещо, което е много позитивно. Ние знаем какво ни трябва и за какво отиваме. Ние знаем за какво отиваме от самото начало на мача. Така че ако го направим, ще продължим напред.

Халфът Аарън Рамзи, който игра като полузащитник и вкара два гола за успеха във Висшата лига с 3:1 над Съндърланд, заяви че приоритетите в атаката няма да ги оставят без никаква защита.

"В момента всичко е в наши ръце. Знаем какво трябва да направим, а и знаем как да намерим точното време. Но мисля, че във всички мачове ние създаваме положения и възможности за гол, само се надявам да ги вкараме. И разбира се, да спрем атаките на противника, а ако може и да запазим чиста мрежата си, добави уелсецът.

"Няма да изненадам никого, но обичам да играя в средната линия. Знам как да помогна в изграждането на атаките, знам какво трябва да направя и го предпочитам, каза още Рамзи.

Мачът Олимпиакос – Арсенал е с начален час 21:45 и може да го проследите пряко по bTV Action. Студиото преди срещата започва в 21:00 часа.