на живо

Венгер за Санчес: Южноамериканец е, за това е емоционален

Чилиецът реагира бурно на смяната си

Getty Images

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер не отдава голямо значение на бурната реакция на Алексис Санчес при смяната му в мача срещу "Суонзи" от 21-ия кръг на английското първенство.

Чилиецът вкара последното попадение при победата на неговия тим с 4:0 и беше заменен 10 минути преди края на срещата. Насочвайки се към резервната скамейка той демонстративно изрита свалените си ръкавици. Венгер обаче намери обяснение на действията на своя футболист.

"Всяка култура изразява по различен начин емоциите си. Южноамериканците са различни от европейците и аз уважавам това. За мен обаче бе по-важно как ще се представи играчът, който влезе на терена. Дани Уелбек не бе играл близо две години и за него бе важно да запише минути. Това ме интересува повече, отколкото индивидуалното недоволство. За един 25-годишен футболист е важно да получи игрово време", заяви мениджърът.

Достатъчно дълго съм в тази професия, за да знам кога да взема правилното решение. Санчес е добър футболист, който се раздава на терена и винаги иска да побеждава. Няма проблем между нас", увери Венгер.

"Артилеристите" са на трето място в класирането в Англия. Голът на Санчес срещу "Суонзи" пък беше 16-ти на неговата сметка от началото на настоящия сезон.