на живо

"Верея" измести "Левски" след победа срещу "Витоша" Бистрица

Старозагорци се наложиха с 3:0 над "бистришките тигри"

Lap.bg

"Верея" измести "Левски" от четвъртото място в генералното класиране на Първа професионална лига, след като се наложи с 3:0 над "Витоша" като гост в последен мач от седмия кръг.

Старозагорците са равни със "сините" с по 13 точки, но са пред тях във временното подреждане заради победата с 2:0 като домакини по-рано през месеца.

"Верея" беше по-опасният отбор през първото полувреме, като в първия половин час старозагорците пропуснаха едно положение с далечен удар на Венцислав Бенгюзов и два неточни изстрела на Георги Андонов. В 33-та минута обаче Меди Фенуш дриблира между трима бранители на домакините и изпрати топката в далечния ъгъл на вратата на Християн Василев за 1:0.

До края на полувремето Бенгюзов пропусна сам срещу вратаря на "Витоша", а Стефан Христов не се възползва от идентично положение за домакините, след като настъпи топката, вместо да стреля. 

Картината не се промени и през второто полувреме, а "Верея" логично стигна до втори гол, с който си подсигури победата. Вратарят Василев допусна груба грешка, изчиствайки топката в краката на Бенгюзов, който го прехвърли с удар от 35 метра за 2:0. Георги Андонов пък оформи крайния резултат след центриране от ъглов удар в 87-та минута. 

След загубата "Витоша" остана на последно място в Първа лига с едва една точка от седем мача.