на живо

"Верея" навакса 2 гола пасив и взе точка от "Ботев"

"Жълто-черните" вече са на 4 точки от "Левски"

Lap.bg

"Верея" Стара Загора и "Ботев" Пловдив завършиха наравно 2:2 мач от 30-ия кръг на Първа професионална лига на България, с което "канарчетата" се доближиха на четири точки от четвъртия в генералното класиране "Левски". "Верея" пък е последен с десет точки зад "Ботев".

"Ботев" първи поведе в резултата. В 40-та минута Филип Филипов проби отдясно и центрира към Стивън Петков, който засече топката за 1:0. Малко по-късно удар на Фелипе Бризола беше уловен от Богомил Цинцарски, който отрази и шут на Дуде Ндонгала в началото на срещата.

Стивън Петков удари греда в 50-та минута, а седем по-късно Жоао Араужо покачи на 2:0. Гостите отнеха топката пред наказателното поле на "Верея" и тя попадна в краката на Жоао Араужо, който я изпрати в мрежата зад Цинцарски с перфектен удар.

"Верея" не се предаде и изравни бързо. В 60-та минута Пламен Тенев вкара с глава след центриране на Венцислав Бенгюзов, а четири по-късно Велислав Станчев стреля от ъгъла на наказателното поле и вкара гола на мача за 2:2.

"Верея" пропусна и шанс да поведе в резултата секунди след гола на Станчев, но Даниел Кайзер отрази опасен удар на Домовчийски. Мачът завърши при резултат 2:2, но и с двама футболисти по-малко на терена. Изгонени в 90-та минута бяха Илиян Йорданов и Йордан Минев.