на живо

"Верея" победи "Пирин" и измести "Левски"

Старозагорци се изкачиха на третото място в Първа лига

Lap.bg

"Верея" се изкачи на трето място във временното класиране на Първа лига, след като победи с 2:1 "Пирин" в Благоевград. Старозагорците са с 19 точки и водят с две пред отбора на "Левски", който победиха с 2:0 като домакини по-рано през сезона. С 21 точки е "Лудогорец", а ЦСКА е лидер с 25.

"Пирин" и "Верея" изиграха скучно първо полувреме, като едва във втората минута на добавеното време на вратаря на гостите Георги Аргилашки му се наложи да спасява удари на Аймен Суда и Антон Костадинов. Втората част обаче започна с три гола в рамките на шест минути.

"Верея" поведе в 50-ата минута, когато Венцислав Бенгюзов центрира към Георги Андонов и той се разписа с глава, а пет по-късно Здравко Запрянов подаде към Осман Балде и той засече топката с крак за 2:0. В последвалата атака пък "Пирин" намали, след като Аймен Суда се възползва от грешка на Аргилашки и вкара за 1:2.

"Верея" удари греда десетина минути след гола на "Пирин", а в 67-та остана с човек по-малко на терена заради втори жълт картон на Селим Бен Джема. Натискът на домакините обаче остана без резултат и "Верея" спечели шестата си победа от началото на сезона. 

"Пирин", който също завърши с десет души заради червен картон на Антон Костадинов, остана на десето място с актив от десет точки, колкото има и отборът на "Етър".