на живо

"Верея" продаде вратар на вицешампиона на Беларус

Иван Караджов ще заиграе в "Шахтьор" Солигорск

Lap.bg

Футболен клуб "Верея" продаде титулярния си вратар Иван Караджов на вицешампиона на Беларус  - "Шахтьор" Солигорск. От отбора оповестиха трансфера на официалния си сайт.

Подробности за сделката не се разкриват. Караджов е уточнил личните си условия и остава само да премине през медицински тестове, за да бъде финализирана сделката.

Това е третият вратар, който "Верея" продава в последните три години след трансферите на Ясин Ел Харуби в ЦСКА и на Кристофър Мафумби в южноафриканския "Фрий Стейт Старс".

"Той със сигурност ще ни липсва, но ние нямахме право да го спираме. Както аз търся чисто човешките качества във футболистите, които привличаме, така и сега ние като ръководство на този отбор чисто човешки нямаше как да се противопоставим на този трансфер. Не можем да го направим когато става дума за развитие на даден играч, най-вече във финансов аспект. За краткото време, в което "Верея" е в българския футболен елит клубът показа, че е трамплин за футболистите. А ръководството показва, че постоянно работи за развитието на клуба. Пожелавам на Иван много победи и сухи мрежи в новия му отбор", коментира трансфера наставникът Александър Томаш.

Караджов е юноша на ЦСКА. Преди да рестатртира кариерата си в старозагорския клуб от "Трейс Арена", той игра за "червените", "Рилски спортист", "Локомотив" Пловдив, "Славия" и "Берое".