на живо

"Верея" взе точка на "Българска армия"

Бумал даде преднина на ЦСКА, но Момчил Цветанов изравни

Lap.bg

ЦСКА и "Верея" завършиха наравно 1:1 в София в мач от 15-ия кръг в Първа лига. Петрус Бумал откри резултата за "червените" в 8-ата минута, а Момчил Цветанов изравни в 66-ата.

Още в 8-ата минута на срещата домакините поведоха чрез Бумал, който бе изведен сам срещу Иван Караджов и гладнокръвно прати топката в мрежата за 1:0.

В 26-ата минута Густаво Кулма отправи коварен изстрел с глава, но Караджов успя да избие в корнер.

Седем минути преди края на полувремето гостите от Стара Загора имаха претенции за игра с ръка на Чорбаджийски в наказателното поле, но главният съдия Георги Давидов даде знак играта да продължи.

В 52-ата минута Давид Симао получи неприятна контузия и на негово място се появи Борис Галчев. Завърналият се след дълго отсъствие футболист получи и капитанската лента от Чорбаджийски.

В 66-ата минута Георги Ангелов стреля от близо 30 метра, Георги Китанов не се намеси добре и Момчил Цветанов успя да изравни за 1:1.

ЦСКА вдигна оборотите и в 73-ата минута Густаво Кулма от точката на дузпата с глава прати топката встрани от вратата.

В 84-ата минута се стигна до куриозна ситуация, след като реферът Давидов посочи бялата точка за нарушение срещу Станислав Манолев. Секунди по-късно той промени решението си, тъй като страничният съдия бе вдигнал флага за засада.

Две минути преди края на срещата Антон Недялков засече центриране от корнер, но Караджов успя да боксира топката.

ЦСКА вече има актив от 25 точки и заема петото място във временното класиране, докато отборът на "Верея" е 7-и с 19 точки.