на живо

"Верона" разби "Удинезе" и отново мечтае за Европа (ВИДЕО)

Страхотен вратар и висока ефективност в атака осигуриха успеха на "жълто-сините"

"Верона" разби "Удинезе" и отново мечтае за Европа (ВИДЕО)

"Верона" постигна категорична победа с 4:0 при домакинството си на "Удинезе" от 25-ия кръг на Серия "А". На стадио "Марк Антонио Бентегоди" домакините зарадваха тифозите с великолепни взаимодействия в атака, а вратарят Лоренцо Монтипо осъществи шест страхотни спасявания и бе с не по-малка роля от нападателите за успеха. Неговият тим спечели второ поредно домакинство за първи път от ноември насам, а успехът също така е едва втори за "Верона" в последните 11 двубоя от съперничеството с "фриуланите".

В седми пореден мач "Удинезе" не отбеляза гол през първото полувреме, но далеч по-големият проблем бяха допуснатите два до почивката. Автор на първия бе крилото Фабио Депаоли, на когото бяха нужни по-малко от 90 секунди след първия съдийски сигнал, за да осигури преднината на домакините. Той реализира дебютно попадение в кариерата си на ниво Серия "А". Депаоли блесна и с асистенция за удвояването на аванса в 31-ата минута. Голът бе дело на Антонин Барак, който се превърна в най-резултатния полузащитник в калчото от старта на сезона със своите девет попадения.

В 66-ата минута Джанлука Капрари регистрира същото постижение, отбелязвайки своя мач номер 200 в Серия "А" с великолепен голов изстрел с глава след подаване на Адриен Тамез. Именно френският халф вкара последното попадение в двубоя, обирайки паяжините в горния десен ъгъл на съперниковата врата в 84-ата минута.

"Верона" не допусна гол едва за втори път в последните си 18 мача от италианския елит и допълнително затвърди мястото си в горната половина на таблицата. Съставът на "джалоблу" е девети в подреждането с 36 точки - само с шест по-малко от шестия "Лацио". След четири победи в най-скорошните си шест срещи от шампионата, "жълто-сините" отново мечтаят за първо участие в европейските клубни турнири от 35 г. насам.

"Удинезе" на свой ред се съсредоточава над битката за оцеляване. "Бианконерите" бяха надиграни за трети път в пет двубоя и заемат 14-а позиция с 27 точки - само шест повече от първия тим в зоната на изпадащите "Венеция".