на живо

"Верона" забрани на фен-расист да посещава мачове в следващите 11 години

"Верона" ще трябва да изиграе следващия си домакински мач на частично затворен стадион

Facebook

Забрана в следващите 11 години да посещава футболни мачове е получил тарторът на агитката на италианския "Верона", а причината е обида на расистка основа към играча на "Бреша" Марио Балотели.

Санкцията идва от самия клуб, на който въпросният Лука Кастелини е фен. Той ще може да се завърне на трибуните за мач на "Верона" чак на 1 юли 2030 г.

Мачът от 11-ия кръг на Серия "А" между двата тима беше белязан от неприемливи скандирания от трибуните към италианеца с ганайски корени. Той дори понечи да напусне терена, а играта беше спряна. В крайна сметка Балотели доигра срещата и дори вкара от дузпа, но "Бреша" загуби.

След мача Кастелани коментира в радио предаване: "Балотели се смята за италианец само заради гражданството. Той никога няма да бъде истински италианец". Тези думи предизвикаха гнева на ръководството.

Тимът на "Верона" вече научи официалното си наказание от Дисциплинарната комисия. Отборът ще играе при частично затворени трибуни в следващата си домакинска среща - срещу "Фиорентина" на 24 ноември.