на живо

Верстапен обвини Хамилтън в липса на спортсменство

Двамата се сблъскаха в началото на Гран при на Великобритания, а пилотът на "Ред Бул"

Reuters

Пилотът на "Ред Бул" и водач във временното класиране във Формула 1 Макс Верстапен остана огорчен от отношението на своя преследвач и победител в Гран при на Великобритания - Люис Хамилтън ("Мерцедес").

Двамата се сблъскаха още в първа обиколка на писта "Силвърстоун". Нидерландецът не успя да продължи в надпреварата, а Хамилтън получи 10 секунди наказание и впоследствие триумфира, съкращавайки преднината на Верстапен до 8 точки.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1)

"На първо място, щастлив съм, че съм добре. Определено имаше ефект при удар с 51G, но се чувствам по-добре. Отсъденото наказание не ни помага и не е справедливо спрямо опасната маневра на Люис на пистата. Гледам празненствата, докато съм в болницата - неуважително и неспортсменско поведение, но продължаваме напред", написа Верстапен в "Инстаграм".

Самият Хамилтън, който триумфира пред собствена публика, заяви, че не е имало как да избегне сблъсъка. 

"Винаги се опитвам да съм премерен в подхода си, особено при борба с Макс, който е много агресивен. Днес бях до него, а той не ми остави никакво място. Бях решен да не допусна нищо да попречи на удоволствието на феновете, дошли да чуят националния химн и да видят британския флаг", каза Хамилтън.

Сезонът във Формула 1 продължава на 1 август с 11-и старт - Гран При на Унгария.