на живо

Верстапен със сурово наказание след сблъсъка с Хамилтън

Лидерът при пилотите във Формула 1 ще стартира на по-задна позиция в Русия

Reuters

Лидерът във временното класиране при пилотите във Формула 1 - Макс Верстапен ("Ред Бул") получи сурово наказание след сблъсъка със своя преследвач в подреждането Люис Хамилтън ("Мерцедес") по време на Гран при на Италия. 

Нидерландецът беше посочен като човека, който "в по-голяма степен" е бил виновен за инцидента. За това той ще стартира на Гран при на Русия (26 септември) с 3 места по-назад от позицията си след квалификациите. 

Снимка: Reuters

В 26-ата обиколка Хамилтън поведе, изпреварвайки Верстапен при излизането от бокса. Болидите им обаче се удариха и двамата не успяха да продължат. Според стюардите пилотът на "Ред Бул" е действал агресивно, а това е причината за контакта между двете мощни машини.

Снимка: Reuters

Хамилтън и Верстапен водят ожесточена битка за първото място в класирането при пилотите от началото на сезона. След 14 старта нидерландецът има 226,5 точки, а съперникът му, който е 7-кратен шампион във Формула 1 - 221,5. 

След като двамата фаворити се елиминираха с катастрофата, победата в Гран при на Италия на легендарната писта "Монца" отиде при Даниел Рикиардо от "Макларън".