на живо

Верстапен спечели в Мексико и се приближи до мечтата

Световният шампион Люис Хамилтън вече изостава на 19 точки от лидера

Getty Images

Водачът в класирането при пилотите Макс Верстапен с "Ред Бул" записа ключов успех в битката за титлата във Формула 1! Нидерландецът триумфира в Гран При на Мексико - 18-и кръг от сезона, и увеличи аванса си до 19 точки пред действащия световен шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес".

Състезанието започна със сблъсък в първия завой и завъртане на изненадващо стартиралия от полпозишън Валтери Ботас с "Мерцедес". Верстапен излезе начело и не изпусна контрола до края.

Снимка: Getty Images

Битката за втората позиция се водеше между Хамилтън и любимеца на местните фенове Серхио Перес с "Ред Бул", като британецът успя да удържи на натиска, разочаровайки публиката по трибуните.

Днешната надпревара премина през излизане на кола за сигурност и рестариране на състезанието чак в шестата обиколка заради ранния инцидент с Ботас. Финландецът все пак не отпадна, а смени гумите си и се върна последен. Той влезе отново в бокса два тура преди финала, след това записа и най-бързата обиколка, но остана на незавидната 14-а позиция.

До края на сезона остават 4 старта, което приближава Верстапен към мечтаната титла и отдалечава Хамилтън от преследваното от него осмо стъпване на върха във Формула 1.