на живо

Весела Димитрова: В Токио трябва да сме пределно концентрирани (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели злато и сребро във финалите на европейското във Варна

Всяко едно съчетание до олимпийските игри е като контролно и може да ни служи за урок. Такова мнение изразиха треньорките на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитрова и Михаела Маевска.

Грациите допуснаха грешки в многобоя и останаха извън челната тройка, но днес се бяха мобилизирали и завоюваха злато и сребро във финалите на отделните уреди.

"Да си фаворит и да изпаднеш от тройката е доста трудно. Плакахме, имахме сълзи на разочарование, естествено. Имахме една сбирка, погледахме морето, поговорихме си, вдигнахме тостове... атмосферата в отбора се запазва добра. Все още сме на позиция за медали. Момичетата показаха наистина, че са бойци. След вчерашното лошо изиграване, днес успяха да се мобилизират и да направят абсолютно всичко заложено в съчетанията", коментира Весела Димитрова след края на шампионата във Варна.

"България почти винаги е била лидер в налагането на стил и мода в художествената гимнастика. В момента всички отбори са абсолютно еднакво конкурентноспособни и най-големият фактор е да изиграеш съчетанието си без грешка".

Относно второто място за изпълнението на смесеното съчетания, Димитрова коментира: "Вече в художествената гимнастика почти нищо не може да ме изненада. Мислех, че ще бъдем първи, но съдиите така са решили".