на живо

Весела Димитрова: Съдийството меко казано беше странно (ВИДЕО)

Лаура Траатс: За нас истинското щастие е, че Весела Димитрова е доволна

Весела Димитрова: Съдийството меко казано беше странно (ВИДЕО)

Националният ансамбъл по художествена гимнастика се завърна в България с пълен комплект медали от участието си на Световната чалъндж купа в Минск. Грациите спечелиха сребро в многобоя, злато на смесеното съчетание с обръчи и бухалки и бронз на пет топки.

От родната федерация разкритикуваха съдийството още след първия състезателен ден.

"Момичетата играха най-добре от всички отбори. Ако трябва да коментирам съдийството - меко казано беше странно, но те (момичетата) показаха много добре съчетанията си и четирите пъти", каза на летище София треньорът на ансамбъла Весела Димтирова.

"Специално за нашите оценки, не мисля, че сме ощетени. Относно съдийството - мисля, че нямаме право да говорим. Не мисля, че беше оптимално съдийството на цялото състезание, но ние направихме това, което зависи от нас", добави Стефани Кирякова.

"За нас по-голяма тежест от златния медал имаше това, че Весела Димитрова ни каза, че е много доволна. Това е истинското щастие за нас", завърши Лаута Траатс.

Националният ни отбор по художествена гимнастика продължава да се готви за световното първенство в Баку следващия месец. В индивидуалната надпревара Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна Владинова ще се борят за две квоти за олимпийските игри в Токио догодина.