на живо

Весела Димитрова пред bTV: Силни сме, но трябва да бъдем и безгрешни (ВИДЕО)

Ансамбълът спечели европейско злато за съчетанието с топки и въжета

Весела Димитрова пред bTV: Силни сме, но трябва да бъдем и безгрешни (ВИДЕО)

Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова изрази задоволство от спечеления златен медал във финала на топки и въжета на европейското първенство, което се провежда в Гуадалахара, Испания.

Пред bTV специалистката сподели, че момичетата са имали огромно желание да се докажат след допуснатата грешка вчера, която им коства европейската титла в многобоя.

"Момичетата имаха много голямо желание да се докажат след грешката вчера. Може би това не беше нашето състезание, но съм щастлива, че успяхме да спечелим златен медал", каза Димитрова веднага след награждаването.

"Момичетата са силни, нормално е останалите да се страхуват от България. Трябва да се справим с напрежението. Момичетата трябва да играят без грешка. Аз трудно понасям напрежението. Може би е по-лесно да си на килима, отколкото отзад, защото всичко е в техни ръце."

"Момичетата бяха в страхотна форма, просто трябва да се научат да издържат до края, въпреки че те споделиха, че вчера не са били нервни, просто може би прекаленото желание да победят ги разколеба", добави треньорът на грациите.

Европейското първенство в Гуадалахара е генерална репетиция за световния шампионат през септември. Той ще се проведе в София, а българките са сред фаворитите за отличията.

До момента страната ни има 4 медала от първенството на Стария континент - ансамбълът ще се прибере със злато за съчетанието с топки и въжета и бронз в многобоя, Татяна Воложанина спечели сребро за композицията с обръч при девойките, а българките се наредиха на трето място в отборното класиране.

По-късно днес (3 юни) на килима ще излязат индивидуалните състезателки - Невяна Владинова и Катрин Тасева, за да определят шампионките в многобоя.