на живо

Ветеран от "Тур дьо Франс" карал 60 км със счупена капачка (ВИДЕО)

Филип Жилбер се върна на велосипеда след страховит инцидент

Белгийски колоездач извърши нещо немислимо - измина 60 километра със счупена капачка на коляното. Ветеранът Филип Жилбер падна тежко по време на 16-ия етап, но успя да се върне на велосипеда и стигна до финала. След това обаче 36-годишният Филип обяви със сълзи на очи, че няма да продължи.

При инцидента той загуби контрол при стръмно спускане и се разби в бетонна стена, при което изхвърча от пътя. А когато състезателят публикува снимка от лявото си коляно, на дневен ред изникна въпросът как въобще е успял да върти педалите. "Когато си счупил капачката си и изминеш още 60 километра", написа той към изображението в "Туитър".

36-годишният Жилбер стартира за девети път в "Тур дьо Франс". Той има един етапен успех - през 2011 г., след което носеше и жълтата фланелка.

"Искрено съжалявам и съм много тъжен. Не исках турът да приключи така за мен, но понякога болката е по-силна от теб самия. Няма обаче по-хубаво място, на което да се намирам, защото всички в тима ми "Куикстеп" ме подкрепиха", каза Жилбер след финала.