на живо

Везенков над всички за "Олимпиакос" при драматична загуба от "Реал"

Гръцкият гранд допусна четвърто поредно поражение в Евролигата

Getty Images

Четвърта поредна загуба за "Олимпиакос" в Евролигата! Тимът на най-добрия български баскетболист - Александър Везенков, отстъпи с 67:75 на "Реал" Мадрид като гост. Родното тежко крило бе над всички за своите с 16 точки и 6 борби за около 34 минути на паркета, но това се оказа недостатъчно за гръцкия гранд, който пропиля солиден аванс.

"Олимпиакос" изигра много силно първо полувреме, след което водеше с 38:24. Кралският клуб обаче се мобилизира и съкрати изоставането си само до една точка преди последната четвърт при 50:51.

Снимка: Getty Images

"Реал" осъществи обрат още в началото на заключителната част. Последваха няколко смени на водачеството, а нервите взеха връх заради серия от неспортсменски фалове и технически нарушения и от двата отбора. При сблъсък с противник Венсан Поарие от домакините дори остана без един зъб.

В крайна сметка "Реал" пречупи "Олимпиакос" и се изкачи на върха в Евролигата с баланс от 19 победи и 3 загуби, докато гърците са шести с 12 успеха и вече 9 поражения.

В следващия си двубой от престижния турнир Везенков и компания гостуват на "Баскония", а "Реал" Мадрид приема "Зенит" Санкт Петербург.

Снимка: Getty Images