на живо

Везенков под въпрос за решителните квалификации на националите (ВИДЕО)

България се нуждае от задължителна победа срещу Латвия, ако иска да играе на европейско първенство

Везенков под въпрос за решителните квалификации на националите (ВИДЕО)

Александър Везенков е под въпрос за предстоящите решителни европейски квалификации на мъжкия ни национален отбор по баскетбол. Това разкри селекционерът Росен Барчовски, който обяви, че участието му зависи от "Олимпиакос".

ФИБА даде разрешение на баскетболистите от Евролигата да вземат участие в европейските квалификации. Съществува обаче проблем пред Александър Везенков. "Буквално до последния момент ще чакаме. Той има желание, уверил ни е за това нещо. На 18-и "Олимпиакос" гостува на "Ефес" Пилзен в Истанбул и ние искаме на 19-и той да пристигне в Рига", каза Барчовски на пресконференция.

Снимка: Lap.bg

В края на февруари "лъвовете" ще изиграят последните си две срещи от квалификациите в Рига. Тимът ни ще се изправи срещу домакините и Босна и Херцеговина. При победа над латвийците, националите ще се класират на първото си европейско първенство от 2011-а година.

"Едно цяло поколение минава и заминава без да е помирисало какво значи финали на европейско първенство.", добави Барчовски.

Снимка: Lap.bg

"Трябва да вземем победата на всяка цена, понеже загуба от Латвия най-вероятно ще бъде поредният пирон в ковчега на българския баскетбол", категоричен е капитанът на тима Чавдар Костов.