на живо

Видео анализатор на Гана окупира хотел в протест срещу неизплатени бонуси

Херард Нус се прибра благополучно в Испания

Вече бившият видео анализатор на националния отбор по футбол на Гана - Херард Нус, прибегна до интересен метод за протест срещу неизплатените му бонуси от страна на федерацията на страната. Специалистът окупира една от стоите в хотела, в който се подвизаваше докато работеше за тима. 

Недоволството на Нус избухна след участието на Гана в турнира за Купата на африканските нации през февруари. Тогава тимът остана четвърти в крайното подреждане, а на щаба не бяха изплатени обещаните възнаграждения. Причината за това беше финансови затруднения на федерацията.

"Обяснихме ситуацията на щаба и те решиха да се приберат по родните си места и да изчакат. В Гана остана само Нус", съобщиха тогава шефовете на ганайския тим.

Парите за неговото възнаграждение били събрани едва днес (27 март) и той се прибрал в Испания. Анализаторът дори благодари на народа на Гана за подкрепата през годините, в който работи за тима.

Двете страни на конфликта имаха и друг проблем - кой ще плати за престоя на Нус в хотела? Оказва се, че федерацията ще се погрижи за немалката сметка.