на живо

Видеото с химна на "Ливърпул", което разплака Клоп (ВИДЕО)

Медицински работници показаха подкрепа на колегите си в интензивното

Reuters

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп със сигурност много пъти е слушал химна на своя отбор - "You'll Never Walk Alone". Пред официалния сайт на мърсисайдци обаче той разкри, че последното такова изпълнение го е накарало да се просълзи.

То не е на феновете на тима, които в с нетърпение чакат футболът отново да се завърне, а на... медицински работници.

С тази песен те поздравиха своите колеги в интензивното отделение на британска болница, където се грижат за пациентите с коронавирус в най-тежко състояние.

"Вчера някой ми прати видео на медицински работници извън интензивното отделение, които започнаха да пеят "You’ll Never Walk Alone" и веднага се разплаках. Беше невероятно. То казва всичко - тези хора не само работят, но поддържат висок дух", каза Клоп във видео-връзка на сайта на "Ливърпул".

"Те помагат на други хора. Трябва да свикнем с това, защото обикновено сме затрупани със собствените си проблеми. Но за тях това е работа. Правят я по цял ден. Те се излагат на опасност, защото се грижат за болни, сериозно пострадали хора. Така че няма как да не ги уважавам и оценявам", добави той.

Клоп сподели още, че поддържа връзка с футболистите си и те показват висок отборен дух, докато очакват мачовете да бъдат подновени. 

"След години, 10, 20, 30 или 30 години, ще погледнем назад и ще разберем, че това е период, в който всички в света са показали огромна солидарност, любов, приятелство и ще е много хубаво", оптимист е той.

Регистрираните заразени с коронавирус във Великобритания са над 14 500, а смъртните случаи са над 750.

bTV призовава: останете си вкъщи!