на живо

Видеото, за което мечтаехме: Галактическият тим на "Реал" отново заедно

Бекъм, Роналдо, Фиго, Роберто Карлош и Икер Касияс в приятелски разговор

В условията на социална изолация заради пандемията от коронавирус може да обърнем повече внимание на семейството си. Но и да си спомним за старите приятели!

Или за старите съотборници!

Помните ли онзи тим на "Реал" Мадрид, който триумфира в Ла Лига през 2007 г.? В нападение - бразилецът Роналдо, пасовете идваха от Дейвид Бекъм, Луиш Фиго носеше с гордост капитанската лента, Роберто Карлош късаше мрежи от преки свободни, а Касиас не даваше на топките да преминат голлинията на "белите".

Какво правят те сега, докато помагат на света да се справи с пандемията, стоейки си вкъщи? Припомнят си славните времена не терена. За щастие - в публичен видеочат, който можеха да гледат всички футболни почитатели.

Инициативата дойде от Роналдо, който си поговори с всички свои бивши колеги.

С Бекъм си размениха комплименти. "За мен ти си един от най-добрите футболисти в центъра на терена. Можеше да подадеш където искаш, без дори да гледаш", заяви Роналдо.

От своя страна бившият капитан на английският национален отбор благодари на бразилеца, че му е помогнал да се приспособи към живота в Мадрид.

"Беше един от първият, който видях в съблекалнята. Спомням си, че ми каза, че всички бразилци в тима си мислят, че, ако някои чужд може да играе за Селесо, това съм аз. Тогава не ти повярвах", засмя се Бекъм.

Роберто Карлош също се усмихна, сякаш за пореден път с магия е успял да шмугне топката покрай стената.

"Спомням си периода с прекрасни чувства. Страхотно е това, което постигнахме", каза дребничкият бразилец.

"Цялото това време, което прекарахме заедно, беше невероятно. Именно това ни водеше към победата. Въпреки че тогава бяхме звезди, всеки от нас се трудеше неуморно", анализира Фиго.

Вратарят Икер Касияс, който наскоро претърпя инфаркт, но бързо се възстанови, не криеше емоциите си.

"За мен беше чест да бъда в "Реал" Мадрид с вас! И да усещам вашата любов, и как искахте да оставим следа в историята. Бяха добри времена", заяви стражът.

bTV призовава: останете си вкъщи!