на живо

Виенското приключение на Григор Димитров започва днес

Карен Хачанов е първият му противник в силната надпревара

Reuters

Странният сезон в световния тенис продължава, а с него и приключенията на Григор Димитров на корта. Българинът започва участието си на турнира във Виена днес (27 октомври).

Надпреварата е от серията АТР500, като в нея ще се включат едни от най-добрите тенисисти - лидерът в световната ранглиста Новак Джокович, както и още четирима от топ 10 - Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Данийл Медведев.

Снимка: Facebook

Жребият определи Григор да се изправи срещу Карен Хачанов в първия кръг в австрийската столица. Техният мач е първи на централния корт и трябва да започне малко след 15:00 ч. българско време.

Двамата не са играли един срещу друг до момента. Димитров е на 20-о място в световната ранглиста, като за последно игра на полуфинал в Антврепен. 

Снимка: Facebook

Неговият съперник от Русия е 18-и в света. В Антверпен той отпадна на четвъртфинал, а преди това достигна до същия етап в Санкт Петербург.

За Димитров това е второ участие в надпреварата във Виена. Той отпадна в първия кръг през 2018 г. и във втория през 2019 г. Българинът вече излезе на корта в настоящото издание. Той игра на двойки, като си партнира със Стан Вавринка. Двамата обаче отпаднаха от надпреварата.

Снимка: Facebook

Победителят от днешния мач ще играе срещу Стефанос Циципас или Ян-Ленард Щруф.