на живо

Викаш за Египет - печелиш ваканция

Министерството на туризма на африканската държава обяви интересен конкурс

Reuters

Министерството на туризма на Египет обяви в петък конкурс за най-отдаден привърженик на националния отбор на страната на световното първенство в Русия под заглавието "Златен билет", съобщава новинарският портал Ал Яум ас Салия.

Наградата е предвидена за хора от други националности, които обаче са в агитката на Египет. В рамките на разиграването на билета 30 фенове на "фараоните", които по най-интересен и нетрадиционен начин подкрепят отбора, ще получат седмична почивка в някой от курортите на Африканската страна.

"Ние предоставяме шанс на 30 привърженици да посетят Египет, ако те подкрепят нашия отбор, както истински египтяни", разказа за идеята си главата на туристическото ведомство Рания ал Машат.

По нейните думи в конкурса могат да вземат участие всякакви хора, от всяка точка на света, стига да са подкрепящи египетската селекция.

За да се включиш в конкурса, може просто да си стоиш у дома и да подкрепяш яростно тима от дивана. Важното е само фотографията на агитката или видеото да бъде с хаш-тааг #ThisIsEgypt или @ExperienceEgypt в Инстаграм, Туитър или Фейсбук.

По-интересното е, че хората от публиката ще изберат победителите. Тези фенове, които намерят най-сериозна подкрепа, имат най-много гледания и лайкове, могат да се надяват на едно уникално пътешествие в Египет с любимия си човек след края на първенството.

В петък "фараоните" загубиха с 0:1 от Уругвай във втората среща от първа група. Мачът беше в Екатеринбург, а следващите им два двубоя са с Русия и Саудитска Арабия.