на живо

Виктор Валдес заряза футбола и ще става... шоумен

35-годишният вратар ще прави телевизионна компания и ще има собствено шоу

Getty Images

Бившият страж на "Барселона" и испанския национален отбор Виктор Валдес прекрати кариерата си като футболист. Следващото поприще на Валдес обаче буди не по-малко сериозен интерес от изявите му дотук с вратарския екип.

Въпреки че имаше оферти от тимове като португалския "Спортинг" Лисабон и испанския "Депортиво" Ла Коруня, Валдес реши да стане медиен магнат, съобщи британският "Сън".

Той вече е основал телевизионна компания, наречена "Crazy4fun", и заедно с двама партньори ще покорява пазара. За целта Валдес готви концепцията за собствено шоу, в което ще прави интервюта с известни бивши и настоящи футболисти. Според информацията програмата му дори вече е продадена в 12 държави.

Снимка: Getty Images

Виктор Валдес спечели три пъти Шампионската лига с "Барселона", шест пъти титлата на Испания и завоюва още купища трофеи с екипа на каталунците. С националния отбор на Испания триумфира на световното първенство през 2010 г. и на европейското първенство през 2012 г. Впоследствие вратарят игра на Острова за "Манчестър Юнайтед" и "Мидълзбро".