на живо

Виктория Томова изпусна шанса си срещу американка в Индиън Уелс

Българката загуби в дебюта си на един от най-силните тенис турнири за годината

Reuters

Българската представителка в основната схема при жените на тенис турнира в Индиън Уелс - Виктория Томова, отпадна от надпреварата след първия си мач. Тя загуби с 6:7(2), 4:6 от американката Клер Лиу. 

Томова, която направи дебют в основна схема на един от най-важните турнири през сезона, след като преодоля квалификациите, имаше своите шансове за успех, но в крайна сметка не успя да се пребори с представителката на домакините. 

Снимка: Reuters

Българката поведе с 2:0 в първия сет, но след три отразени топки за рибрейк, Лиу все пак върна равенството и вкара частта в тайбрек. В него Томова беше доста по-нервна и успя да реализира само 2 точки. 

Във втората част двете си размениха по 2 пробива преди американката да поведе и да си осигури мач във втория кръг. Нейна съперничка ще бъде номер 16 в световната ранглиста Кори Гоф.

Снимка: Reuters

Българският представител при мъжете Григор Димитров ще стартира директно от втори кръг в надпреварата, след като Новак Джокович заяви, че няма как да се включи в надпреварата. Роденият в Хасково тенисист ще спори с Джордан Томпсън (Австралия) или Давид Гофен (Белгия).